.st0{fill:#FFFFFF;}

Protislank Review & Ervaringen 

Laatste update: 11/10/2022

Door  Irene

Afvallen is niet eenvoudig. Het vereist heel wat discipline, doorzettingsvermogen en kennis over voeding. Naast voeding is beweging natuurlijk ook een belangrijk onderdeel om af te vallen al blijft de juiste voeding het allerbelangrijkste. 

Om dit alles wat gemakkelijker te maken bestaan er verschillende afvalmethodes, programma’s of diëten die je kunt volgen, apps die begeleiding bieden enz. 

Maar tussen al die mogelijke hulpmiddelen is het niet altijd eenvoudig om de goede methodes van de slechte te scheiden.  

Protislank is één van die methodes die helpen bij je strijd tegen overgewicht. Maar werkt het ook echt? 

In dit artikel gaan we dieper in op wat protislank is, hoe het werkt, goede alternatieven en meer.

Wat is Protislank?

Protislank biedt pakketten, informatie en begeleiding bij een koolhydraatarm dieet. In de pakketten vind je dan ook verschillende koolhydraatarme producten dat binnen dit type dieet passen.

De producten van protislank zijn ook los verkrijgbaar en passen allemaal binnen het koolhydraatarm voedingsplan.

Hun aanbod gaat van koolhydraatarm brood en beleg tot volledige lunches en diners en zelfs supplementen zoals fatburners, multi vitamines en afslankpillen.

Mensen die beginnen met afvallen kiezen meestal voor een startpakket dat verschillende protislank producten bevat.


Wat is het koolhydraatarm dieet?

Het koolhydraatarm dieet is al jarenlange en gekende (en succesvolle) manier om gewicht te verliezen. 

Veel diëten die (tijdelijk) succes hebben gekend zijn gebaseerd op koolhydraatarm eten. Denk daarbij aan het Atkins dieet, het Mayo dieet, South Beach dieet en Dukan dieet. 

Vandaag is het voornamelijk gekend door het populaire keto dieet.

Doordat je geen koolhydraten meer eet bij een dergelijk dieet, wordt de energie voor je lichaam gehaald uit eiwitten en vetten. Dit betekent dat het voor je lichaam wel belangrijk is dat je voldoende eiwitten eet zodat je nog steeds energie binnen krijgt dat je lichaam kan gebruiken om normaal te functioneren.

Eenmaal de eiwitten die je eet zijn opgebruikt om je lichaam van energie te voorzien, zullen er vetten verbrandt worden. Dat is dus het punt waarop je echt gaat afvallen.

In een koolhydraatarm dieet vermijd je voedsel van oa brood, aardappels, rijst, groente, fruit, snacks en suikerrijke producten zoals frisdranken en vruchtensap.

Hoeveel je het aantal koolhydraten beperkt is afhankelijk van het type dieet. Zo mag je bij een ketogeen dieet maximaal 50gram koolhydraten per dag consumeren terwijl dit bij andere diëten tussen 50 en 130 gram per dag kan liggen.

Het voordeel bij een koolhydraatarm dieet is dat je veel eiwitten zult moeten opnemen. Deze eiwitten moeten er voor zorgen dat je zo min mogelijk spieren verliest terwijl je vet verbrandt. 

Dit lijkt op het eerste zicht misschien erg moeilijk maar is in realiteit gemakkelijker dan veel andere diëten én biedt bovendien snel resultaat.


Hoe werkt Protislank?

vrouw staat op weegschaal om te kijken of ze is afgevallen met protislank

Protislank werkt in verschillende fases. De eerste fases zijn daarbij het moeilijkste vol te houden maar je zult er ook het snelste mee afvallen. De laatste fase is daarbij voornamelijk bedoeld om op gewicht te blijven en een jojo-effect te vermijden.


Fase 1: Strikte fase

Deze periode duurt 1 tot maximaal 8 weken. In deze tijd zul je het meeste en het snelst afvallen. Zowel koolhydraten als vet buiten de voorgeschreven maaltijden moeten helemaal vermeden worden. 

Op die manier komt je lichaam in ketose. Om het maximale uit deze fase te houden moet je er op letten voldoende water te drinken en aan lichaamsbeweging te doen. Naast de protislank producten mag je 400 gram groentes eten.

 

In deze fase verlies je maar liefst 60 – 70 % van het totale gewicht dat je wenst af te vallen.


Fase 2: Gematigde fase

De 2e fase is iets gematigder dan de eerste fase maar nog steeds relatief streng. Opnieuw duurt deze fast 1 tot maximaal 8 weken.

Je mag nog steeds geen koolhydraten of vetten eten buiten de voorgeschreven maaltijden maar je mag je wel een diner eten met mager vlees of vis. Je lichaam bevindt zich op deze manier nog steeds in ketose en je gaat verder afvallen. Nadat je 20 – 30% van het totale gewicht dat je wenst af te vallen hebt verloren, ga je over naar de 3e fase.


Fase 3: Overgangsfase

Deze fase is bedoeld om de laatste 10% af te vallen en duurt 2 tot maximaal 12 weken. Langzaam mag je opnieuw koolhydraten eten en gaat je lichaam dus langzaamaan uit ketose. Zo mag je een normaal (gezond) ontbijt eten en na 1 week ook een normale lunch. Zodra je op je streefgewicht zit ga je over naar de 4e fase.


Fase 4: Onderhoudsfase

Vanaf dit moment verlies je geen gewicht meer maar worden koolhydraten langzaam weer toegevoegd. De bedoeling is dat je in deze fase een nieuwe, gezonde levensstijl creëert. Deze fase duurt onbeperkt.


De producten van Protislank

protislank producten

Protislank heeft een gigantisch arsenaal aan afslankproducten. Zo hebben ze koolhydraatarme dranken, pannenkoeken, brood, repen, snacks en shakes maar ook snoep en supplementen.


Voordelen

Het dieet is haalbaar om te volgen en relatief gemakkelijk. Je hebt natuurlijk nog wat discipline nodig om het vol te houden maar je hoeft niet zelf calorieën te tellen of je voeding te gaan wegen. Wat vooral aanspreekt is de uitgebreide variatie aan producten die je wel nog mag eten. Dat is bij bijvoorbeeld een programma als Modifast helemaal anders.

Het belangrijkste aan dergelijke programma’s is of het gewoon werkt. En dat doet het wel. Je kan dus echt wel behoorlijk wat kilo’s verliezen met dit programma.

Wat overigens ook nog handig is de uitgebreide informatie die gedeeld wordt. Zowel via e-books, schema’s en dergelijk maar ook over hun producten zelf. Je kan gemakkelijk zien hoeveel koolhydraten het bevat, in welke fase je het mag eten…


Nadelen

Helaas kom je met een koolhydraatarm dieet vaak wat in de problemen op vlak van voedingsstoffen. Doordat je groente en fruit gaat vermijden omdat hier veel koolhydraten in zitten, mis je ook wel wat vitamines en mineralen.

Je kunt dit oplossen door een multivitamine te nemen al is het natuurlijk vele malen gezonder om dit gewoon uit je voeding te halen.

Een fatburner helpt overigens om het afvallen nog te versnellen. Alleen is de fatburner van protislank niet bepaald een goede keuze. Kies in plaats daarvan voor een goede fatburner van bewezen kwaliteit.

Ten slotte zijn de producten van Protislank ook best duur. In vergelijking met een normaal weekmenu dat je zelf zou samenstellen (ook met koolhydraatarme voeding), dan kom je uit op een bedrag dat een héél pak lager ligt dan wat je betaald voor Protislank.


Ervaringen

Op de website van Protislank zelf kun je enkele ervaringen lezen. Maar we weten allemaal dat die ervaringen op een eigen website in veel gevallen een marketing-trucje is en door het bedrijf zelf is geschreven.

Maar als je op andere review platformen en fora gaat kijken, dan zul je merken dat de meeste ervaringen positief zijn.

Je kunt natuurlijk als bedrijf daar ook valse reviews kopen of zelf plaatsen maar dat lijkt hier niet het geval te zijn. Wij krijgen zelf ook regelmatig positieve feedback op het Protislank programma.

Ervaringen van anderen met protislank zijn dus quasi allemaal positief.


Werkt het?

Ja, Protislank werkt echt en je kunt er echt mee afvallen. Net zoals met elk ander koolhydraatarm dieet zul je snel kilo’s verliezen. Combineer dat vervolgens nog eens met meer sporten en je omgeving zal snel merken dat je er slanker en fitter uitziet.


Resultaten

Welke resultaten jij zult behalen is lastig te zeggen. Het is wel duidelijk dat je in de eerste fase van het programma het meeste gewicht zult verliezen. Veel mensen vallen in die periode dan ook ongeveer 2 kg per week. Het is dus in principe wel mogelijk om op 1 maand tijd zo’n 8 kg te verliezen.


Waar kun je Protislank kopen?

De beste plek om protislank startpakketten en hun losse producten te kopen is hun eigen webshop. Daar zul je steeds de beste prijs vinden.

Ook in de supermarkt kun je soms producten van  protislank vinden maar enkel op hun eigen webshop vind je dergelijk uitgebreid assortiment. Bovendien is het erg handig om op hun webshop te zien bij welke fase elk product hoort.


Betere alternatieven

Keuze van de redactie: PhenQ

  • Verbrandt opgeslagen vet
  • Onderdrukt eetlust
  • Blokkeert vetproductie
  • Verbetert stemming en energieniveau

Een goed, waardig alternatief zou Protiplan kunnen zijn. Al kunnen we Protislank best wel aanbevelen. 

Het enige wat we zouden toevoegen aan het dieet is een goede fatburner, eetlustremmer of zelfs algemene afslankpil met meerdere functies. Combinatie van een koolhydraatarm dieet met Protislank (of een ander programma zoals Protiplan) in combinatie met bijvoorbeeld PhenQ levert gegarandeerd goede resultaten.


Conclusie

Protislank is niet goedkoop. Maar de kennis die je opdoet, begeleiding die je krijgt in je strijd tegen de kilo’s en lekkere, gevarieerde koolhydraatarme producten maken het z’n prijs misschien wel waard voor jou.

Hoewel wij zelf meer fan zijn van zelf ons koolhydraatarm dieet opstellen, begrijpen we zeer goed dat het voor veel mensen veel gemakkelijker is om protislank te volgen en verder niet te veel hoeven na te denken.

Afvallen met Protislank is wel degelijk mogelijk en de meeste mensen zijn positief over hun ervaringen met het programma.

Irene


Ik ben Irene Smit, oprichtster van gezondeafslankpillen.nl
Zelf heb ik jarenlang geworsteld met mijn gewicht en talloze afslankpillen geprobeerd. Mijn ervaringen heb ik samengevoegd met de ervaringen van anderen om jouw keuze naar de beste (én gezonde) afslankpil dat écht werkt gemakkelijker te maken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}