.st0{fill:#FFFFFF;}

Protiplan Review & Ervaringen 

Laatste update: 11/10/2022

Door  Irene

Één van de leukste dingen vind ik om reacties te krijgen van lezers. Regelmatig vraag ik dan om ervaringen te delen over een bepaald dieet. 

Die ervaringen deel ik dan hier zodat meer mensen op de hoogte zijn van bepaalde afslankmethodes voordat ze er mee aan de slag gaan.

Deze keer deel ik een Protiplan review met je. Om de privacy van de inzender te vrijwaren, geven we haar de fictieve naam Samantha.

Wat is Protiplan?

Protiplan is een lijn van afslankproducten. Ze zijn voornamelijk gekend voor hun startersboxen met dieetproducten gebaseerd op zowel het eiwitdieet als een koolhydraatarm dieet. 

Door het aantal koolhydraten in je voeding te beperken, lijkt dit dieet ook wel op het ketogeen dieet. 

Naast de boxen met producten om het dieet te volgen, krijg je bij Protiplan ook advies, e-books, schema’s en recepten om je te helpen gewicht te verliezen.

Protiplan programma’s

protiplan programma box

Er zijn 2 programma’s die je kunt volgen bij Protiplan:

  1. Mooi resultaat
  2. Even opletten

Zoals de namen van de programma’s al aangeven, is het ‘mooi resultaat’ programma gericht op mensen die snel veel willen afvallen. Het “even opletten” programma is dan weer bedoeld voor mensen die gewicht aan het bijkomen zijn en dat willen stopzetten en uiteindelijk ook wat afslanken. Eerder voor mensen die een klein streefdoel hebben of als vervolg op het “mooi resultaat” programma.

Het ‘mooi resultaat’ programma is dus wat intensiever. 

Werkt het?

Protiplan programma’s zijn gebaseerd op een eiwitrijk dieet in combinatie met koolhydraatarm dieet. Het is ondertussen bewezen dat je met beide diëten wel degelijk kunt afvallen. 

Uiteindelijk is afvallen relatief simpel. Je dient meer calorieën te verbranden dan dat je er opneemt. En dat is perfect mogelijk met Protiplan.

Je kunt dus zeker afvallen met Protiplan, net zoals je dat kunt met een eiwitrijk en/of koolhydraatarm dieet zónder Protiplan producten.


Ervaringen van Samantha met Protiplan

week 3 protiplan dieet

Samantha is een vrouw van 51 jaar en heeft het Protiplan dieet gevolgd om haar ervaringen met ons te delen. Samantha had nog geen ervaring met een eiwitdieet maar had eerder wel al Modifast geprobeerd. Dat vond ze echter veel te moeilijk om vol te houden en bovendien kwam het gewicht dat ze was kwijtgeraakt onmiddellijk weer bij wanneer ze ermee stopte.

Ondertussen heeft Samantha haar eerste fase ‘Mooi resultaat’ afgerond en is ze best positief. Het Protiplan dieet stelt haar in staat om goed af te vallen maar ze mag ook nog wat anders eten dan enkel maaltijdvervangende shakes. 

Haar ervaringen met Protiplan zijn dus erg positief. De producten zijn lekker en het dieet is gemakkelijk te volgen. 

Hoewel Samantha enkele kilo’s is verloren met Protiplan, is haar portemonnee ook wat afgeslankt. De producten zijn namelijk niet goedkoop.


Resultaten

Samantha is op 3 weken tijd iets meer dan 5 kg afgevallen. Het beste hieraan is dat Samantha ook wat meer is gaan sporten en dat haar lichaam er dus heel wat beter uit ziet. Ze is dan wel 5kg afgevallen maar heeft ongetwijfeld meer spieren en conditie gekweekt. Over het algemeen voelt Samantha zich nu stukken beter en energieker.

Ook andere mensen hebben gelijkaardige ervaringen. Het is natuurlijk belangrijk dat je de schema’s van Protiplan goed opvolgt en ook voldoende beweegt om er het maximale uit te halen. 

Om echt alles uit Protiplan te halen, zou je het kunnen combineren met een goede fatburner of afslankpil. Deze middelen kunnen je helpen om je hongergevoel te onderdrukken én meer energie te hebben om te sporten. Wanneer je namelijk een calorietekort creëert - wat het geval is met Protiplan - dan is de kans groot dat je sneller vermoeid zult zijn en dat maakt sporten een stuk lastiger. Een fatburner of goede afslankpil kan je dan voorzien van voldoende energie.


Voordelen

Protiplan is zowat een alles-in-één pakket. Je krijgt er boxen met producten waar je 1 tot 3 weken mee verder kunt. Daarbovenop krijg je verschillende recepten, schema’s en tips. 

Dat maakt het makkelijk zodat je niet zelf je schema’s hoeft op te stellen. Al kun je dat uiteraard wel doen als je dat liever hebt.

Zeker als beginner is de houvast en begeleiding die Protiplan biedt een pluspunt. Eenmaal je wat meer inzicht hebt gekregen in wat een eiwitrijk dieet precies inhoudt, kun je vervolgens zelf je schema’s gaan samenstellen.

Daarnaast is het ook wat goedkoper dan andere gelijkaardige diëten zoals Modifast.

Tot slot - en dit is een belangrijke - zijn de producten die je krijgt in de box lekker en gevarieerd. Diëten is zo al moeilijk genoeg. Door toch nog lekker te kunnen eten, maakt het het allemaal iets gemakkelijker.


Keuze van de redactie om af te vallen: PhenQ

  • Verbrandt opgeslagen vet
  • Onderdrukt eetlust
  • Blokkeert vetproductie
  • Verbetert stemming en energieniveau

Nadelen

De kosten van een box is waarschijnlijk wat de meeste mensen tegenhoudt om het Protiplan dieet te volgen. Hoewel de producten allemaal lekker en kwalitatief zijn, kun je in principe gelijkaardige producten in de supermarkt kopen en zul je stukken goedkoper uit zijn.

Je betaalt dus eerder voor het totaalpakket inclusief de begeleiding. Het kan dus een goede houvast zijn op het begin om vervolgens zelf je dieet samen te stellen met producten die je stukken goedkoper zelf in de supermarkt kunt kopen.

Het is wat jammer dat je bij het “Mooi resultaat” wel persoonlijke begeleiding krijgt maar dit bij “Even opletten” niet het geval is. Een beetje een gemiste kans. Dat maakt dat “Mooi resultaat” hoogstwaarschijnlijk het beste startpunt voor je is, ook als je slechts een klein streefdoel hebt.

Protiplan is niet ongezond maar je mist wel bepaalde vitamines en mineralen bij dit type dieet. Ook aan vezels kan er wel eens een tekort opgebouwd worden. Het is daarom aangeraden om niet langer dan 3 weken enkel met Protiplan af te vallen.

Best neem je extra voedingssupplementen tijdens Protiplan zodat je je lichaam toch nog voorziet van de benodigde voedingsstoffen.


Waar kun je Protiplan kopen?

Protiplan is in verschillende offline winkels beschikbaar. Maar ook online kun je het aanschaffen. De beste prijzen op het moment van publicatie vonden wij op deze webshop.


Betere alternatieven

Er zijn voldoende alternatieven voor Protiplan. Denk maar aan bijvoorbeeld Modifast of Protislank. Maar of die alternatieven beter zijn, daar durven we ons niet over uit te spreken. Het is ook maar hoe je het bekijkt. Een alternatief kan beter zijn om gewicht te verliezen maar véél moeilijker zijn om vol te houden.

Ik ben er van overtuigd dat het beste alternatief is om zelf op je voeding te letten, voldoende te bewegen en eventueel afslankpillen, eetlustremmers of fatburners te nemen. Zoals je misschien wel weet, hebben wij enorm goede ervaringen met PhenQ. Op die manier zorg je ervoor dat je nog steeds alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt én afhankelijk van je eigen wens, snel of gestaag afvallen. Maar dat wel allemaal op een gezonde manier.

Ontbreek je de kennis om dit te doen of heb je geen zin om hierover na te denken, dan kan Protiplan een goed startpunt zijn.

Conclusie

Protiplan is geschikt voor mensen die een eiwitrijk en/of koolhydraatarm dieet willen volgen maar niet goed weten hoe er aan te beginnen. Protiplan biedt hier begeleiding bij en voorziet je in boxen met verschillende producten die je mag eten.

Ben je echter in staat om zelf een schema op te stellen voor een dergelijk dieet en heb je de begeleiding niet echt nodig, dan zul je veel besparen door de producten zelf in de supermarkt te gaan kopen. Bovendien kun je in dat geval nog steeds enkele Protiplan producten los kopen.

Tot slot, als je er voor kiest om Protiplan te proberen, dan raden we aan om dit te combineren met een goede afslankpil of fatburner om vermoeidheid door een tekort aan calorieën te minimaliseren en je resultaten op vlak van gewichtsverlies te maximaliseren.

Irene


Ik ben Irene Smit, oprichtster van gezondeafslankpillen.nl
Zelf heb ik jarenlang geworsteld met mijn gewicht en talloze afslankpillen geprobeerd. Mijn ervaringen heb ik samengevoegd met de ervaringen van anderen om jouw keuze naar de beste (én gezonde) afslankpil dat écht werkt gemakkelijker te maken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}