.st0{fill:#FFFFFF;}

Paardenmiddel om af te vallen 

Laatste update: 22/10/2022

Door  Irene

Een paardenmiddel om af te vallen, dat klinkt niet bepaald goed. Maar heel wat mensen zijn wanhopig op zoek naar dat ene wondermiddel om af te vallen dat ze bereid zijn heel wat risico’s te nemen. En zelfs een paardenmiddel lijkt voor hen dan aanlokkelijk.

Overgewicht heeft een enorme invloed op je dagelijkse leven. Dat is dan ook waarom zoveel dieetboeken en apps het zo goed doen. 

Over welk middel gaat het?

Als we over het paardenmiddel om af te vallen spreken, dan hebben we het over Clenbuterol. Clenbuterol is in de paardenwereld gekend als medicijn voor de behandeling van astma gerelateerde ziekten.

Misschien heb je al eens eerder van Clenbuterol gehoord in de gym. Clenbuterol is namelijk een anabole steroïde dat door veel bodybuilders wordt gebruikt.

Het is een enorm krachtig middel voor gewichtsverlies en de opbouw van spiermassa.


Wat is Clenbuterol?

Clenbuterol is een middel dat vaak in het lijstje gezet wordt met anabole steroïde. Technisch gezien is het geen anabole steroïde maar de werking (en effecten) zijn gelijkaardig. Clenbuterol wordt voornamelijk ingezet in cutting kuren. Dat betekent dat bodybuilders in die fase gewicht (en dan voornamelijk vet) willen verliezen zodat hun spieren mooier uitkomen. Je kan hier meer lezen over Clenbuterol voor bodybuilders.

Bij paarden wordt Clenbuterol ook ingezet tegen astma problemen. In de medische wereld zal het echter nooit worden gebruikt bij mensen. Daarvoor is het veel te krachtig en zijn er te veel bijwerkingen.

Legaal alternatief: Clenbutrol

 • Veilig & Legaal
 • Extreem krachtige vetverbranding
 • Behoud je spieren
 • Verbeterde conditie en uithoudingsvermogen
 • Snelle resultaten binnen 30 dagen


Is het geschikt voor mensen?

Clenbuterol is niet geschikt voor mensen. Maar toch wordt het - voornamelijk door bodybuilders en mensen met overgewicht - gebruikt door mensen.

Ik raad het middel echt niet aan om zelf te gebruiken. Deze medicijnen zijn niet alleen verboden voor menselijk gebruik, ze zijn ook niet op mensen getest.

Dat komt doordat de bijwerkingen echt niet mals zijn. En op lange termijn zijn de effecten van dit paardenmiddel nog ernstiger. Denk daarbij aan verminderde vruchtbaarheid, minder goede werking van je hart…

Zelfs bij mensen met astma problemen wordt dit paardenmiddel niet gebruikt. 

In het verleden werd dit paardenmiddel wel gebruikt bij vee. Het zorgt er namelijk voor dat er snel, veel spieren mee worden gekweekt en vet wordt verbrandt. Maar nadat dit ziektes opleverde is het middel ook verboden voor gebruik bij vee. Zowel de Verenigde Staten als Europa monitoren nu weefsel samples uit de veeteelt op de aanwezigheid van Clenbuterol.


Is het effectief?

We zouden liegen als we zeggen dat dit middel niet effectief is. Je zult er inderdaad heel snel mee afvallen en je kunt er ook heel snel spiermassa mee opbouwen. 

Je mag er zeker van zijn dat bodybuilders heel erg goed weten wat ze eten, drinken en opnemen. Veel van hen gaan dan ook extreem ver om hun lichaam zo strak mogelijk te krijgen.

Maar die voordelen komen niet alleen en brengen heel wat bijwerkingen en gezondheidsrisico’s met zich mee. De kans is zeer groot dat die voordelen, de bijwerkingen niet waard zijn. Hoe graag je ook gewicht wilt verliezen. Er zijn genoeg andere middelen die je voordelen kunnen geven in je strijd tegen overtollige kilo’s dat je er niet je hele gezondheid voor naar om zeep moet halen.


Bijwerkingen Clenbuterol

Wees je er van bewust dat als je het toch zou gebruiken, je te maken kunt krijgen met volgende bijwerkingen:

 • Barstende hoofdpijn
 • Onvruchtbaarheid
 • Duizeligheid
 • Dehydratatie
 • Angst- en paniekaanvallen
 • Aggressie
 • Zweetaanvallen
 • Verhoogde hartslag
 • Tremoren / trillingen
 • Hoge bloedsuiker
 • Hartstilstand

En dit zijn slechts de bijwerkingen die gekend zijn. Testen op mensen worden niet gedaan (omdat de bijwerkingen nu eenmaal te erg zijn) dus er is nog niet bijzonder veel onderzoek gedaan naar dit paardenmiddel bij menselijk gebruik. En dat houdt natuurlijk in dat het best mogelijk is dat de lijst met bijwerkingen voor mensen eigenlijk nog wat langer is.


Dosering

Zoals eerder gezegd is dit middel niet geschikt voor menselijk gebruik in Nederland. In andere landen wordt het soms wel gebruikt om astma symptomen te behandelen. In die landen is een dosering tussen 0,02 en 0,03 mg per dag aanbevolen. 

Het feit dat zo’n kleine dosering al zo’n positief effect heeft, zegt veel over de kracht van dit middel. Wanneer mensen Clenbuterol gebruiken om af te vallen, dan ligt de dosering meestal tussen 0,06 en 0,12 mg per dag. Een pak hoger dan de aanbevolen dosering voor astma problemen dus je mag je in dat geval aan heftig gewichtsverlies verwachten. 

Ook (ervaren) bodybuilders blijven onder een dosering van 0,12mg per dag.


Kun je het paardenmiddel Clenbuterol kopen in Nederland?

Clenbuterol is te koop in Nederland voor gebruik op dieren. Het is namelijk een middel om paarden met astma te behandelen. Voor menselijk gebruik is het verboden. Dat betekent dat als je het middel wilt kopen in Nederland, je illegaal bij een dealer je aankoop zult moeten doen.

In sommige andere landen is Clenbuterol echter wel beschikbaar op recept voor de behandeling van astma bij mensen. 


Is een paardenmiddel om af te vallen illegaal?

Ja, dit paardenmiddel is illegaal voor menselijk gebruik in Nederland. Het maakt daarbij niet uit of het je bedoeling is om gewicht te verliezen, spiermassa te kweken of voor astma problemen. Deze middelen zijn enkel verkrijgbaar via een dierenarts en dan ook enkel bedoeld voor dierlijk gebruik.


Goed legaal alternatief

Een goed en bovendien legaal alternatief voor Clenbuterol is Clenbutrol. Clenbutrol is wat minder krachtig maar echt geproduceerd voor menselijk gebruik. Maar dat het iets minder krachtig is wilt niet zeggen dat het niet krachtig is. 

Dit legaal alternatief wordt door heel veel bodybuilders gebruikt. Het biedt namelijk de voordelen van Clenbuterol maar zonder de bijwerkingen. En je kan het gewoon legaal online kopen. 

! OPGELET: Dit is een zeer krachtig middel voor als je écht hard wil afvallen. Is het je bedoeling gestaag enkele kilo's te verliezen, dan is PhenQ een betere keuze dat minder agressief werkt.

Alternatief: Clenbutrol

 • Veilig & Legaal
 • Extreem krachtige vetverbranding
 • Behoud je spieren
 • Verbeterde conditie en uithoudingsvermogen
 • Snelle resultaten binnen 30 dagen


Conclusie

Doe geen beroep op een paardenmiddel om af te vallen. Je lichaam verdient beter en het is de bijwerkingen op korte termijn én lange termijn niet waard.

Wil je een superkrachtig middel en daarbij nog wat spieren kweken, dan kan Clenbutrol - een legaal alternatief - dat goedgekeurd is voor menselijk gebruik een oplossing bieden. Vooral bij bodybuilders die willen cutten is dit een populair middel omdat je met Clenbutrol ook nog eens behoorlijk wat spiermassa kweekt. Bekijk hier de prijs.

Wil je een krachtig middel maar hoef je daarom geen spiermassa bij te komen en ben je op zoek naar een degelijke all-round afslankpil dat je eetlust vermindert, vet verbrandt, stofwisseling versnelt enz., bekijk dan onze pagina met afslankpillen waar we de beste opties oplijsten.

Irene


Ik ben Irene Smit, oprichtster van gezondeafslankpillen.nl
Zelf heb ik jarenlang geworsteld met mijn gewicht en talloze afslankpillen geprobeerd. Mijn ervaringen heb ik samengevoegd met de ervaringen van anderen om jouw keuze naar de beste (én gezonde) afslankpil dat écht werkt gemakkelijker te maken.

 1. Ik heb een hele tijd PhenQ gebruikt, en moet zeggen, dat was toch al krachtig genoeg voor mij. Heel blij met de resultaten die ik behaald heb en nu helemaal geen paardenmiddel meer nodig om af te vallen 🙂

 2. Hi Sabrina,
  inderdaad, in de meeste gevallen is PhenQ meer dan voldoende om mooie resultaten mee te halen. Clenbutrol zou ik eerder aanraden voor bodybuilders die vet willen verbranden en tegelijkertijd spieren willen kweken. Maar ik heb ook al reacties gekregen van mensen die me wisten te vertellen dat het voor hen hartstikke goed werkte om lokaal vet kwijt te raken. In ieder geval; afvallen is natuurlijk nog steeds meer dan enkel een pilletje nemen. Dus proficiat voor wat je hebt gepresteerd. Uiteindelijk heb je het toch allemaal zelf gedaan 😉

 3. Een paardenmiddel om af te vallen? HAHAHAHA, hoe dom moet je zijn om zoiets te nemen? Wel verwarrend met dat alternatief dat Clenbutrol heeft en maar 1 letter verschilt van dat paardenmiddel. Misschien kopen mensen dat nu wel voor hun paard met overgewicht Hahaha

 4. Dag anoniempje. Sommige mensen zijn zo radeloos dat ze zich inderdaad tot gevaarlijke illegale afslankmiddelen wenden. Dat zegt veel over mentaal heftig het is om te leven met overgewicht. Daarom kiezen we er ook voor om een legaal, goed werkend alternatief aanbevelen en geen paardenmiddel. Ik ga er wel mee akkoord dat de spelling van het alternatief best verwarrend is.

Comments are closed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}