.st0{fill:#FFFFFF;}

Ozempic afvallen: wondermiddel Semaglutide? Ervaringen 

Laatste update: 02/11/2022

Door  Irene

De laatste tijd is er erg veel te doen rond het nieuwe medicijn tegen diabetes mellitus (diabetes type 2). Ozempic (ook wel gekend onder de namen Semaglutide en Rybelsus) zou namelijk een wondermiddel zijn als je wil afvallen.

Doordat veel mensen dit medicijn gebruiken tegen overgewicht is er een tekort voor diabetes patiënten.

Beter alternatief om af te vallen: PhenQ

 • Verbrandt opgeslagen vet
 • Onderdrukt eetlust
 • Blokkeert vetproductie
 • Verbetert stemming en energieniveau

Wat is Ozempic / Semaglutide?

ozempic semaglutide toedienen

Ozempic is medicatie voor volwassenen met type 2 diabetes die, in combinatie met een gezond dieet en beweging, hun bloedsuikerspiegel kunnen verbeteren. Bij volwassenen met type 2 diabetes en gekende hartproblemen, vermindert Ozempic het risico of ernstige cardiovasculaire problemen zoals een hartaanval, beroerte of dood. (bron: once weekly semaglutide)


Wat doet het geneesmiddel Semaglutide?

1 Verlaagt de A1C waarden

Voor mensen met diabetes type 2 is het aanbevolen met een A1C waarde van minder dan 7% te hebben. Gebruik Ozempic en de meeste mensen bereiken een A1C onder 7% en behouden het.

2 Verlaagt de kans op hartproblemen

Het is gekend dat mensen met diabetes meer kans hebben op cardiovasculaire problemen. Semaglutide vermindert de kans op de problemen zoals een beroerte, hartaanval of dood bij volwassenen die reeds te kampen hebben met gekende hartproblemen. Mensen met cardiovasculaire risicofactoren kunnen dus zeker baat hebben bij dit middel.

3 Helpt afvallen

Ozempic kan helpen met gewichtsverlies voor volwassenen met diabetes type 2 dat het geneesmiddel semaglutide combineren met een gezond dieet en beweging. Hoewel Ozempic dus geen afslankpil is, kan het wel helpen om gewicht te verliezen.

Een studie bewees dat 0,5 mg semaglutide leed tot 3,5 kg gewichtsverlies in tegenstelling tot mensen die 1 mg placebo kregen en 1,3kg gewicht verloren. Een andere studie bewees dan weer dat 1 mg semaglutide leidde tot 5,4 kg gewichtsverlies en 6,3kg bij een dosering semaglutide van 2 mg.


Hoe Ozempic gebruiken?

Ozempic kan op verschillende manieren gebruikt worden. In de vorm van injecties, noemen we het geneesmiddel Semaglutide. Deze injecties dienen wekelijks éénmaal toegediend te worden, telkens op dezelfde dag. Je kunt het nemen met of zonder eten.

De pilvorm (Rybelsus) dient ook éénmaal per week genomen te worden.


Bijwerkingen

bijwerkingen ozempic

Wanneer je symptomen van een allergische reactie op Ozempic krijgt zoals duizeligheid, jeuk, verhoogde hartslag, moeite met ademhaling, opgezwollen gezicht, lippen, tong of keel, consulteer dan onmiddellijk een arts.

Andere mogelijke vervelende bijwerkingen waarbij je ook onmiddellijk een arts voor dient te raadplegen zijn:

 • Zichtproblemen
 • Ongebruikelijke emotieverandering, depressieve gedachten
 • Hartkloppingen of trillende borst
 • Duizeligheid alsof je flauw gaat vallen
 • Tekenen van een schildklier tumor - gezwel of bobbel in de nek, moeite met slikken, hese stem, ademtekort
 • Symptomen van pancreatitis - ernstige buikpijn dat loopt tot je rug, misselijk gevoel met of zonder braakneigingen, verhoogde hartslag
 • Problemen met galblaas zoals galstenen - buikpijn, koorts, grijze stoelgang, gele huidskleur of gele ogen
 • Lage bloedsuikerspiegel - hoofdpijn, honger, vermoeidheid, koud zweet, verwarring, geïrriteerde gevoelens, duizeligheid, verhoogde hartslag of zenuwachtige gevoelens
 • Problemen met de nieren - zwellingen, minder plassen, vermoeidheid of moeite met ademhalen
 • Buikgriep symptomen - maagkrampen, braken, eetlust afneemt, diarree (waterig of bloederig)

Meest voorkomende bijwerkingen:

 • Lage bloedsuiker (bij mensen met type 2 diabetes)
 • Onrustige maag, maagzuur, boeren, winderigheid, opgeblazen gevoel
 • Misselijkheid, braken, buikpijn, verlies van eetlust
 • Diarree, constipatie
 • Buikgriep symptomen
 • Hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid
 • Veranderde smaak
 • Droge mond

Dit zijn zowat de belangrijkste bijwerkingen maar het lijstje gaat verder. Je ziet dus als je wilt afvallen is Ozempic niet het beste medicijn. Het is ontwikkeld voor mensen met diabetes die er echt nood aan hebben. Als je wilt afvallen, zijn er betere opties waar je geen heftige pijn, snellere hartslag, galstenen of andere bijwerkingen van krijgt.

Chronische pancreatitis

pancreatitis

Ozempic kan pancreatitis veroorzaken. Dit is een ontsteking van de alvleesklier. Voor mensen die eerder problemen hadden met hun alvleesklier zal een arts wellicht een ander middel voorzien zoals insuline of een ander middel. Het is namelijk niet zeker of Ozempic veilig is om te gebruiken als je pancreatitis hebt gehad. Bovendien kan insuline bij de juiste dosis de bloedsuiker in je bloed ook verbeteren.


Ervaringen

ervaringen afvallen ozempic

Ik heb zelf geen ervaringen met semaglutide en ben daarom op zoek gegaan naar mensen die hier wel ervaringen mee hebben om er een review over te schrijven.

Het was niet gemakkelijk mensen te vinden omdat Semaglutide voorgeschreven word voor langdurige behandeling bij patiënten met diabetes. Meestal probeer ik de ervaringen van verschillende personen te combineren maar in dit geval heb ik maar 2 personen gevonden. 1 persoon met diabetes mellitus en 1 persoon zonder diabetes.

Ervaringen persoon 1

Deze persoon had niet te kampen met type 2 diabetes maar had erg veel overgewicht. Ze koos voor Ozempic in de vorm van injectie (Semaglutide) om haar overgewicht te bestrijden. Hoewel ze zich bewust was van de risico's die zich kunnen vormen op langere termijn, was ze vastbesloten om via dit medicijngebruik gewichtsverlies te bereiken. Hieronder haar verslag.

"Ik heb bijna mijn hele leven te kampen gehad met overgewicht. Door dit gigantisch overgewicht, was gewichtsverlies echt nodig. Toen ik voor het eerst over semaglutide hoorde, wist ik dat het eigenlijk bedoeld was voor patiënten van diabetes. Hoewel ik geen diabetes heb, is de kans erg groot dat ik er mee te maken zal krijgen als ik mijn levensstijl niet drastisch zou veranderen.

Maar je gewicht zomaar van de ene op de andere dag verlagen, dat is uiteraard niet mogelijk. Medicatie dat me zou kunnen helpen bij mijn gewichtsverlies was dus zeer welkom.

Ik kreeg van mijn huisarts een recept voor semaglutide. Destijds was er namelijk nog geen tekort voor diabetes patiënten.

Naast een wekelijkse semaglutide injectie, zou ik ook mijn dieet veranderen. Zo zou ik niet meer calorierijk eten, voldoende bewegen. Ik sprak met mijn huisarts geen bepaalde periode af om de werkzame stof semaglutide in

Ervaringen persoon 2

Deze persoon heeft me gecontacteerd om zijn ervaringen met semaglutide te delen als diabetes mellitus patiënt. Hij moet op regelmatige basis zijn bloedsuikerspiegel controleren en insuline injecteren. Hij heeft de afgelopen jaren leren leven met het feit dat hij regelmatig een insuline injectie nodig heeft maar was wel ongerust over zijn huidige hartproblemen. Daarop heeft hij van zijn huisarts de raad gekregen om semaglutide te proberen en te bekijken of er een positief effect optreedt.


Waar Ozempic / Semaglutide kopen?

ozempic semaglutide kopen apotheek

Semaglutide (Ozempic of Rybelsus) kun je kopen in de apotheek. Hiervoor heb je wel een recept van een arts nodig. Door een tekort wordt op heden dit middel enkel gegeven aan mensen met diabetes type 2.Betere alternatieven

Een beter alternatief voor semaglutide waar je helemaal geen diabetes type 2 voor hoeft te hebben of hoge bloedsuiker waarden, je niet missellijk van zult worden... is PhenQ (officiële site). Veel mensen hebben deze afslankpil al gebruikt en hebben zeer goede ervaringen met PhenQ. En je hoeft je geen zorgen te maken over welke dosis je moet nemen, een recept te verkrijgen van een arts...

Keuze van de redactie: PhenQ

 • Verbrandt opgeslagen vet
 • Onderdrukt eetlust
 • Blokkeert vetproductie
 • Verbetert stemming en energieniveauFAQ

Hoe snel val je af van Ozempic?

Met Ozempic kun je snel afvallen. Vanaf de eerste dagen kun je al kleine beetjes gewichtsverlies. Helaas is er bij vele gevallen sprake van een jojo effect wanner iemand beslist om te stoppen met semaglutide.


Wat zijn de nadelen van Ozempic?

Er zijn verschillende nadelen voor wie Ozempic gebruikt voor gewichtsverlies. Je zult namelijk niet alleen je gewicht verlagen mar kunt ook last krijgen van bijwerkingen zoals problemen met de alvleesklier, stress voor je lever, misselijkheid, rode huid... In die gevallen kun je met de huisarts overleggen om de dosis te verminderen of om helemaal te stoppen met het geneesmiddel.


Hoe kom je in aanmerking voor Ozempic?

Voorlopig komen enkel mensen met diabetes type 2 in aanmerking voor Ozempic. Op heden is echter gekend dat heel wat artsen het ook voorschrijven voor gewichtsverlies. Bij twijfel dien je altijd contact op te nemen met je huisarts.


Hoeveel kost Ozempic per maand?

De kosten van Ozempic per maand variëren per apotheek. Reken op ongeveer € 94 per maand, excl. verzendkosten. Op een jaar tijd kunnen de kosten dus oplopen tot ongeveer € 1 128.


Hoe lang mag je Ozempic gebruiken?

Er is geen beperking op hoe lang je Ozempic mag gebruiken voor mensen die lijden aan diabetes type 2. Voor anderen is het uiteraard belangrijk om te stoppen wanneer je te veel last krijgt van bijwerkingen zoals diarree, misselijkheid, problemen met de lever, huiduitslag, gevoelige darmen...


Kun je Ozempic online kopen?

Ozempic kun je online kopen bij online apotheken als je een recept hebt. Ben je enkel op zoek naar het geneesmiddel semaglutide voor gewichtsverlies, dan is het online niet verkrijgbaar. Bovendien loop je met dit geneesmiddel kans op bijwerkingen die zwaarder opwegen dan enkele kilo's verloren gewicht.


Is Ozempic nog verkrijgbaar?

Ozempic of Semaglutide is zeer moeilijk verkrijgbaar. De geneesmiddelen zijn voorzien voor mensen met type 2 diabetes maar werden lang voorgeschreven voor mensen met overgewicht die willen afvallen. Door het tekort voor diabetes patiënten, is deze medicatie nu voorbehouden voor deze patiënten.


Wat is hetzelfde als Ozempic?

Ozempic is hetzelfde als Semaglutide (spuitbaar via injecties) en Rybelsus (pil) en wordt gebruikt voor mensen die leiden aan diabetes mellitus type 2 maar Semaglutide wordt ook veel gebruikt voor gewichtsverlies. Het geneesmiddel vermindert bijvoorbeeld de eetlust.


Wordt Ozempic vergoed?

Semaglutide (Ozempic én Rybelsus) worden volledig vergoed voor personen met diabetes mellitus type 2 als aan één van volgende voorwaarden is voldaan:

 • Mensen met diabetes type 2 met een BMI van 30 of meer, in combinatie met metformine en een sulfonylureumderivaat
 • Mensen met diabetes type 2 met een een BMI van 30 of meer, in combinatie met optimaal getitreerd basaal insuline en metformine
 • Diabetes mellitus patiënten met een zeer hoog risico op hart- en vaatziekten

Wanneer semaglutide enkel gebruikt wordt door mensen met overgewicht voor gewichtsverlies, dan kunnen de werkelijke kosten behoorlijk oplopen als deze niet vergoed worden.


Hoe heet het nieuwe medicijn tegen obesitas?

Het nieuwe medicijn tegen obesitas heet Semaglutide en is bedoeld voor mensen met diabetes type 2.


Is semaglutide gevaarlijk?

Ja, Semaglutide of Ozempic is gevaarlijk zonder begeleiding van je huisarts. Bij studies op dieren heeft deze medicatie schildklierkanker veroorzaakt. Daarom staat er ook een waarschuwing op de verpakking. Het is (nog) niet bewezen of deze geneesmiddelen ook bij mensen het risico op schildklierkanker verhogen.

Irene


Ik ben Irene Smit, oprichtster van gezondeafslankpillen.nl
Zelf heb ik jarenlang geworsteld met mijn gewicht en talloze afslankpillen geprobeerd. Mijn ervaringen heb ik samengevoegd met de ervaringen van anderen om jouw keuze naar de beste (én gezonde) afslankpil dat écht werkt gemakkelijker te maken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}