.st0{fill:#FFFFFF;}

Modifast Test Review & Ervaringen 

Laatste update: 11/10/2022

Door  Irene

Modifast is een bedrijf dat kant-en-klare producten levert waardoor je zou moeten afvallen. De producten van Modifast zijn bij verschillende supermarkten verkrijgbaar.

Wij hebben enkele Modifast producten gekocht en gedurende één maand getest. In dit artikel delen we onze ervaringen en duiken we dieper in op de werking van Modifast.

Wat is Modifast?

Voor iedereen met overgewicht heeft Modifast  wel een programma waarmee je overtollig vet zou kunnen kwijtraken. Het merk is opgericht in 1977 en is ondertussen actief in meerdere landen.

Op vandaag heeft Modifast 2 afslankprogramma’s: Modifast Intensive en Modifast Protein Shape. Bij elk programma horen andere producten.

Het Intensive programma is enorm streng en is gebaseerd op een gigantisch calorie tekort. Het zou alle belangrijke voedingsstoffen moeten bevatten maar is dus erg moeilijk om vol te houden.

Het Protein Shape is iets minder streng maar daarom nog niet gemakkelijk om vol te houden. In dit programma neem je erg veel eiwitten op. Het is dus te vergelijken met een eiwitrijk dieet. Met het verschil dat je voor je eiwitten dus beroep doet op de Modifast producten.


Hoe werkt Modifast?

21 dagen modifast box

21 dagen Modifast box

De producten kun je kopen in verschillende offline winkels of op de webshop van Modifast. Je kunt daarbij kiezen om de producten los te kopen of in een alles-in-één pakket. 

Op de webshop kun je vervolgens verschillende schema’s vinden waar je je aan dient te houden. Die schema’s worden opgedeeld in fase A, fase B en fase C. 

Daarbij dien je eerst door fase A te gaan om op korte tijd snel af te vallen. Daarna ga je over naar fase B dat iets minder streng is om uiteindelijk in fase C waarbij je zelf je eigen gezond en evenwichtig voedingspatroon ontwikkelt. De producten van Modifast worden in fase C wel nog steeds gebruikt.

Uiteindelijk komt het er op neer dat je de Modifast maaltijdvervangers altijd zult moeten blijven gebruiken.


Voordelen

Een voordeel van het programma is dat je snel zult afvallen. Op het begin eet je namelijk slechts 500-800 kcal per dag. Dat zorgt er voor dat je een enorm calorietekort hebt waardoor je zeer snel gewicht verliest.

De schema’s die voorzien worden zijn ook handig. Zo hoef je niet zelf op voorhand een weekmenu samen te stellen. Dat scheelt je heel wat tijd.

De maaltijdvervangers zelf zijn bovendien erg makkelijk te bereiden. Opnieuw zul je hierdoor heel wat tijd besparen.


Nadelen

Het dieet is erg strikt. Behalve de producten van Modifast zelf mag je bijna niets eten of drinken. Zo mag je bijvoorbeeld in de eerste weken ook geen fruit eten. Dat maakt dat het dieet enorm zwaar is en zeer moeilijk vol te houden. 

De enorm strikte regels maakt van Modifast de definitie van een crash-dieet. Een dieet waarbij je snel veel zult afvallen maar de kilo’s er via het jojo-effect even snel terug bij komen.

Doordat je de eerste weken zo beperkt bent in wat je mag eten en drinken heeft dit ook een impact op je lichaam(swerking) en gemoed. Verwacht je aan vermoeidheid, lusteloosheid, hoofdpijn en meer. Je lichaam heeft namelijk een gigantisch tekort aan calorieën.

Ten slotte zijn de producten erg duur. Hoewel 1 shake niet enorm duur lijkt, zul je de producten voor langere tijd moeten gebruiken en dan wordt het allemaal samen een erg dure aangelegenheid. 


Producten / Programma's

Modifast bestaat vandaag uit 2 programma’s. Het Modifast Intensive programma om veel af te vallen op korte tijd. Zoals de naam zelf zegt is dit een erg intensief maar vooral moeilijk vol te houden programma.

Daarnaast is er het Modifast Protein Shape programma dat wat minder streng is (maar nog steeds moeilijk vol te houden) en is gebaseerd op een eiwitrijk dieet.


1. Modifast Intensive

modifast intensive programma

Producten in het Modifast Intensive programma

In dit programma eet je de eerste twee weken enkel Modifast Intensive zakjes. Deze maaltijdvervangers eet je 4 keer op een dag voor een totaal van 800 Kcal. Tussendoor moet je voldoende water drinken en mag je op moeilijke momenten rauwkost of calorievrije smaakmakers eten.

In week 3 eet je nog 3 maaltijdvervangers per dag en 1 lichte maaltijd voor een totaal van 1400 kcal voor mannen en 1200 kcal voor vrouwen. 

Vanaf week 4 tem 6 zijn er nog slechts 2 maaltijdvervangers en 2 lichte maaltijden voor een totaal van 1600 kcal voor mannen en 1400 kcal voor vrouwen. 

Een lichte maaltijd betekent in deze fase bijvoorbeeld 2 sneetjes volkorenbrood met 40 gram mager vleeswaren of magere kaas, 1 portie rauwkost en 200 ml magere yoghurt. Ze bedoelen dus écht een lichte maaltijd.

Vanaf week 7 en later blijf je maximaal 2000 kcal  per dag opnemen als man of 1800kcal als vrouw met 3 lichte maaltijden per dag en 1 Modifast Intensive zakje als snack in de namiddag. Deze fase loopt ongelimiteerd door en is bedoeld om je gewicht te behouden.


2. Modifast Protein Shape (voorheen Protiplus)

modifast intensive programma

Producten in het Modifast Protein Shape programma

Dit programma had eerst de naam Protiplus maar is ondertussen omgedoopt tot Modifast Protein Shape. Ook in dit programma zijn er 2 verschillende weekmenu's die erg strikt zijn.

3. Modifast Snack & Meal/GO

Modifast favorites box producten

Producten in de Modifast Favorites box

Deze lijn bevat maaltijdvervangende producten die geschikt zijn om op gewicht te blijven én nog wat extra gewicht te verliezen. Je zou 2 maal per dag deze maaltijdvervanger moeten nemen. Daarnaast mag je nog een caloriearme snack en twee stukken fruit eten. De derde maaltijd moet vervolgens precies uit 200gram groente bestaan in combinatie met een handje aardappels/rijst of past en 100gram vlees of vis. 

Reken op veel eiwitrepen en shakes. Die zijn wel handig (maar niet goedkoop) maar ze komen als snel je nek uit. 

Het volledige assortiment bestaat uit 8 verschillende producten:

  • 5 maaltijd vervangende eiwitrepen
  • 5 dranken
  • 2 snackrepen

Momenteel is de Modifast Snack & Meal/GO niet meer beschikbaar.


4. Modifast afslank supplementen

modifast eetlustremmer

Modifast eetlustremmer

Sinds 2019 biedt Modifast ook andere afslankmiddelen aan. Zo hebben ze een vetverbrander, detox product en een afslankpil gebaseerd op konjak: Glucomannan.


Onze test

Voor onze test hebben we een 43-jarige man ingezet. Deze man van 1m78 met een lichaamsgewicht van 89,1 kg wou zo snel mogelijk zo veel mogelijk gewicht verliezen. Wij betaalden zijn Modifast producten voor 1 maand in ruil voor zijn eerlijke feedback en ervaringen. Hieronder je zijn ervaringen en resultaten na 1 maand.


Ervaringen met Modifast

Ik heb lang getwijfeld over welk programma ik zou volgen. Ik mis namelijk wat discipline als het op eten aankomt. Ik hou van gefrituurd en zoet eten en kan een zak chips ‘s avonds voor de televisie ook moeilijk laten. 
Met een BMI van 28.1 moest er toch een pak gewicht van. Vooral omdat m’n gewicht voornamelijk vet is en ik niet bepaald gespierd ben.
Om die reden heb ik dan ook gekozen voor het Modifast Intensive programma. Ik hoopte ermee op 1 maand genoeg af te vallen om op een gezonde BMI te komen met als uiteindelijk streefdoel om onder de 75 kg te gaan op de lange termijn.
Ik begon vol goede moed aan het programma, maakte gebruik van de schema’s, etc.
De eerste dag en zelfs eerste dagen ging hartstikke goed. Het was maar rond de 4e dag van het dieet dat het allemaal begon tegen te steken. Ik merkte dat ik erg prikkelbaar was omdat ik constant honger had en de shakes begon ik zo langzamerhand ook wel beu te geraken.
Voor mij waren de moeilijkste momenten op het werk. Wanneer iedereen samen luncht en je het lekkere eten van collega’s ziet, dan werd ik ontzettend gefrustreerd.
Iets wat veel mensen waarschijnlijk niet beseffen is dat het ook op je sociaal leven een grote impact heeft. Ik ging op vrijdag- en/of zaterdagavond al graag eens een biertje drinken in de kroeg. Maar door het beperkende dieet moest ik dat aan me voorbij laten gaan. Ik ga echt niet een hele avond watertjes drinken. Het is dan pas dat ik besefte hoeveel ons sociaal leven te maken heeft met voeding (en drank).
Al bij al was deze maand voor mij zowat een hel. Het programma werd wat gemakkelijker eenmaal fase A voorbij was  (na de 2e week). Maar ik weet niet of ik het mensen zou aanraden. De vermoeidheid, hongergevoel, beperkingen op je sociale leven,... ik was écht geen aangenaam persoon afgelopen maand.
In die maand heb ik wel enkele keren gezondigd. Gelukkig niet met grote maaltijden of zo, maar het gebeurde wel eens dat ik iets van een ander zijn/haar bord at of snel een boterham met kaas naar binnen smikkelde. Achteraf voelde ik me er dan enorm schuldig over.


Resultaat na 1 maand

Ik kan je zeggen dat de maand met Modifast producten niet aangenaam was. Maar met het resultaat ben ik wél erg tevreden. Ik ben in afgelopen maand wel ook wat meer gaan sporten (in plaats van biertjes te gaan drinken in de kroeg) en dat zal hier ook wel mee geholpen hebben. Het sporten ging erg moeizaam omdat ik me zo futloos voelde maar het idee dat ik sport is voor mij al een hele prestatie.
Een maand geleden woog ik nog 89 kg en ondertussen is dat … 81,4 !!
Mijn BMI staat daarmee op 25.7 en dat is nog steeds te hoog maar al stukken beter. Helaas heb ik mijn doelstelling van een gezond BMI dus niet behaald. Daarvoor zou ik nog 2kg extra moeten afvallen.
Dat maakt het voor mij wat balen want dat had misschien wel gelukt als ik niet had gezondigd. 
Maar een BMI zegt natuurlijk niet alles. Doordat ik ben beginnen sporten, ben ik er van overtuigd dat ik meer spieren ben gaan kweken. Ik had waarschijnlijk ook mijn vetpercentage moeten bijhouden.
In ieder geval krijg ik uit mijn omgeving alvast complimenten.
Ik ben heel blij dat ik bijna 2 kg per week ben afgevallen maar ik denk niet dat ik dergelijk streng dieet zou aanraden. Ik ga het vanaf nu wat langzamer aan proberen doen en op lange termijn wat gewicht proberen te verliezen. Dat zou in principe kunnen met het Modifast Protein Shape programma maar ik denk dat ik zelf een eigen voedings- en trainingsschema zal samenstellen. Dat bespaart me dan toch heel wat geld.
Ik heb het Intensive programma dus niet helemaal gevolgd maar ben wel blij met het voorlopig behaalde resultaat en ga vanaf nu mijn eigen weg zoeken.


Werkt het echt?

Ja, de programma’s van Modifast werken echt. Je kunt op korte tijd veel gewicht verliezen.

Dat kun je ook lezen in de ervaringen hierboven. Maar het is een erg moeilijk vol te houden dieet. 

En de kans dat je nadien het jojo-effect zult ervaren waarbij al het verloren gewicht er nog sneller weer bijkomt, is zeer groot.


Hoeveel kun je afvallen met Modifast?

hoeveel afvallen met modifast

Hoeveel je kunt afvallen met Modifast is afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren zijn onder andere: je leeftijd, je metabolisme, je huidig gewicht, het programma dat je kiest, hoeveel je beweegt op één dag…

Dat is misschien niet het antwoord dat je wilt horen maar is wel de realiteit. Over het algemeen zien we dat mensen met Modifast 1 tot 2 kg per week afvallen door het enorme calorietekort dat wordt gecreëerd.


Ervaringen van anderen

Als je wat dieper duikt in de ervaringen van anderen met Modifast dan zie je snel een terugkerend feit. Heel wat mensen hebben het crash-dieet gevolgd met succes en veel volharding maar kwamen het gewicht nadien even snel weer bij.

Dergelijke bruuske veranderingen in je levensstijl zijn niet vol te houden én bovendien niet gezond.


Waarom we Modifast niet aanbevelen

modifast aardbei milkshake

Modifast aardbei milkshake

Er zijn enkele zaken waarom we Modifast niet aanbevelen. Eerst en vooral is het hongergevoel. De maaltijden zijn gemakkelijk klaar te maken maar het volledige dieet is moeilijk vol te houden. 

Constant honger hebben lijdt erg op je gemoed en binnen de kortste keren grijp je zo toch terug naar (ongezonde) snacks en voeding. Dan mag je weer helemaal opnieuw beginnen.

Modifast beveelt aan om gedurende de eerste 2 weken geen fruit te eten. Een gemiste kans want als je voor gezond fruit kiest, dan heb je een bron van vezels, vitamines en mineralen. 

Dan is er nog het jojo-effect. Nadat je een dieet hebt gedaan met Modifast, mag je er van op aan dat die kilo’s er terug bij komen. Eigenlijk bevelen ze aan om hun producten te blijven gebruiken. 


Betere alternatieven

Wij zijn geen voorstanders van crash-diëten. Een betere aanpak is je levensstijl geleidelijk aanpassen door meer te bewegen en beter te letten op je voeding. Of een programma volgens zoals Protiplan of Protislank waarbij je meer begeleiding krijgt bij je voedingskeuzes.

Dat wil daarom natuurlijk niet zeggen dat er geen hulpmiddelen zijn die kunnen helpen afvallen. Zo zijn er fat burners, eetlustremmers, pillen die je stofwisseling versnellen en afvalsupplementen die een combinatie van bovenstaande functies bevatten.

PhenQ

Onze eerste keuze is daarom PhenQ. Deze afslankpil maakt het je mogelijk om een stevige duw in de rug te geven door je te helpen afvallen maar je zult het nog steeds moeten combineren met wat meer beweging en gezond, evenwichtige voeding.

Het voordeel van een goede afslankpil als deze is dat het er niet voor zal zorgen dat je de kilo’s achteraf weer bijkomt. Bovendien is het veel aangenamer om te volgen. Je zal minder last hebben van honger en je over het algemeen beter in je vel voelen.

Lees ook onze eigen ervaringen met PhenQ en waarom wij zo’n fan zijn!

Keuze van de redactie: PhenQ

  • Verbrandt opgeslagen vet
  • Onderdrukt eetlust
  • Blokkeert vetproductie
  • Verbetert stemming en energieniveau


Conclusie

Met Modifast kun je snel en effectief afvallen. Maar dit crash dieet komt met een prijs. Het is bijzonder moeilijk vol te houden én best duur. Bovendien is de kans dat je een jojo-effect creëert zeer waarschijnlijk.

Irene


Ik ben Irene Smit, oprichtster van gezondeafslankpillen.nl
Zelf heb ik jarenlang geworsteld met mijn gewicht en talloze afslankpillen geprobeerd. Mijn ervaringen heb ik samengevoegd met de ervaringen van anderen om jouw keuze naar de beste (én gezonde) afslankpil dat écht werkt gemakkelijker te maken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}