.st0{fill:#FFFFFF;}

Afvallen met Herbalife – Test & Ervaringen 

Laatste update: 01/11/2022

Door  Irene

Hoogstwaarschijnlijk heb je wel al eens van Herbalife gehoord. Dit bedrijf beweert dat je met hun producten gemakkelijk kunt afvallen.

Dat moesten we uiteraard testen. In dit artikel delen we onze ervaringen met de Herbalife producten.

Wat is Herbalife Nutrition?

Herbalife is in 1980 opgericht in de Verenigde Staten en is ondertussen actief in meer dan 90 landen. 

Herbalife Nutrition heeft een lijn met producten die je eetpatroon verbeteren, doen afvallen of je conditie verbeteren. 

Herbalife_Nutrition_Logo

Herbalife staat gekend voor haar multi-level marketing business model. Al meerdere malen lag het bedrijf in Nederland onder vuur door het piramidespel. Net zoals Tupperware en andere MLM bedrijven, kun je namelijk ‘aangeworven’ worden om Herbalife producten te verkopen. En wanneer jij vervolgens iemand anders aanwerft om zelf mensen aan te werven, dan krijg jij daar een percentage van de verkopen op.

Het aanbod van producten is erg uiteenlopend, van proteïnerepen tot supplementen (afslanksupplementen, vitamines en mineralen,...), sportvoeding en huidcrèmes. 

De producten kun je niet op standaard manier kopen bij Kruidvat, Action, Etos of andere offline winkel. Je kunt ze enkel aanschaffen via een Herbalife member. 

Wat je zal opvallen aan deze producten is de prijs. Want de Herbalife producten zijn allesbehalve goedkoop. Als je dacht dat Protislank of Modifast prijzig was, dan is deze lijn dat zeker.

Herbalife community

Een groot deel van het “succes” van Herbalife is te danken aan haar community. Net als in veel MLM bedrijven, is de community de drijfveer achter het succes. Daarbij hebben vooral topmensen er belang aan om de sfeer positief te houden en andere te overtuigen om ook positief over de producten te praten.

Zo krijg je bijvoorbeeld, wanneer je lid wordt, een gratis voedingsplan en persoonlijk advies en begeleiding bij het afvallen. 

Echter, in realiteit is zo’n voedingsplan gewoon een copy-paste van een plan dat je gratis online kunt vinden. En de begeleiding en persoonlijk advies is in veel gevallen helemaal niet behulpzaam. 

Het is dan ook deze community dat er voor zorgt dat Herbalife online goede reviews krijgt. Het is namelijk in hun eigen belang om zo meer verkopen te kunnen genereren. Hoewel de reviews online over het algemeen niet zo’n bijster positief beeld schetsen, zijn er ook heel wat positieve ervaringen te vinden die geschreven zijn door verkopers van Herbalife producten. Daarom vinden wij het belangrijk om onafhankelijke afslankmiddelen reviews te publiceren.

Is Herbalife een piramidespel?

herbalife voedingswaarde

Ja, Herbalife is een piramidespel. Wanneer iemand ‘member’ wordt bij Herbalife Nutrition - en dat is nodig om de producten te kunnen kopen - dan kun je als klant op jouw beurt de producten verkopen. 

Op je verkopen krijg je een commissie. Wanneer jouw klanten op hun beurt opnieuw producten verkopen, dienen ze die producten via jouw te kopen. Met andere woorden, je verdient ook op hun verkopen een commissie. 

Herbalife is dus zonder twijfel een MLM (Multi-Level Marketing) bedrijf. 

Bij dergelijke piramidespel zijn het enkel de mensen aan de top die goed verdienen. Als je zelf al genoeg verdient om je eigen producten te betalen, dan doe je het al goed.

Je mag dus wel stellen dat Herbalife, net als Tupperware, Young Living, Amway, Younique en Isagenix gewoon piramidespellen zijn.

Onze test

herbalife producten

Voor de test ging onze testpersoon aan de slag met de afslankproducten van HerbaLife. Daarbij werd er gekozen voor een combinatie van Herbalife producten. 

Aangezien Herbalife best veel producten heeft met veel proteïne, heeft de testpersoon zich gehouden aan een eiwit rijk dieet. 

Producten die daarbij gebruikt zijn:

  • Formula 1 voedingsshake (vanille): Deze afvalshake is een maaltijdvervanger. Het zou kwalitatief hoogwaardige proteïnen en essentiële macro- en microvoedingsstoffen moeten bevatten. Het product is vegan en glutenvrij en bevat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 25 vitaminen en mineralen.
  • Vegan Proteïnedrank mix: Deze mix werd toegevoegd aan de Formula 1 voedingsshake voor extra proteïnen
  • High Protein Iced Coffee

Alle producten samen kwam neer op meer dan €300. Voor die prijs verwacht je dan natuurlijk ook wel iets.

De testpersoon heeft elke ochtend een maaltijdvervangende shake genomen met extra proteïnedrank mix. 

In de namiddag dronk ze ongeveer dagelijks een high protein iced coffee.

Daarnaast zijn er geen wijzigingen aangebracht aan haar levensstijl. Ze deed net hetzelfde als voordien op vlak van beweging en voeding.


Resultaat

De testpersoon vond de drankjes van Herbalife best lekker. Maar helaas waren de resultaten niet waar ze op gehoopt had. Ze merkte niet onmiddellijk een sneller herstel van spieren na een training. En dat zou je toch wel verwachten met al die proteïnen. 

Maar waar ze vooral op gehoopt had was om wat extra kilo’s kwijt te kunnen spelen. En dat is haar niet gelukt. Ze is op een maand tijd slechts 500gram kunnen afvallen.

Dan was haar ervaring met Protiplan producten dus wel beter. 

Ervaringen van anderen met Herbalife

Even opzoeken op review websites biedt je onmiddellijk al veel inzichten op vlak van zowel de producten als de manier waarop Herbalife werkt. Kijk maar naar deze Trustpilot reviews. En houd daarbij dan in het achterhoofd dat de meeste goede reviews hoogstwaarschijnlijk mensen zijn die voor Herbalife werken en er dus alle baat bij hebben om het een goede review te geven. 

Klachten van anderen

Zoals je in de reviews kunt lezen, zijn er veel mensen die simpelweg bedrogen worden via Herbalife. Leugens en misleidingen zijn hen niet vreemd.

Maar wat misschien nog erger is, is dat veel mensen klagen van bijwerkingen van de Herbalife producten. 

Bijwerkingen

Veel voorkomende bijwerkingen van Herbalife producten zijn bijwerkingen die we kunnen koppelen aan te veel eiwitten en/of eiwitten van lage kwaliteit.

Denk daarbij aan: 

  • Diarree of constipatie
  • Meer honger
  • Gewichttoename (ewitten leveren namelijk 4 kilocalorieën per gram aan energie. Als je die energie niet verbruikt door te sporten, zul je bijkomen)
  • Hoofdpijn en algehele vermoeidheid
  • Stinkende adem

Veel gestelde vragen

Is Herbalife goed voor afvallen?

Nee, Herbalife is geen goede keuze als je wil afvallen. Beter kies je voor een bewezen afslankpil als het je bedoeling is om af te vallen. Een goed voorbeeld is PhenQ.

Is Herbalife gezond?

Ja, Herbalife heeft gezonde producten. Het is geen paardenmiddel om af te vallen. Alleen kun je deze producten stukken goedkoper vinden van een ander merk. Er is dus niets verkeerd met hun aanbod maar je betaalt véél te veel voor wat je krijgt.

Hoe effectief is Herbalife?

Herbalife is effectief voor mensen die de producten combineren met de gepaste aanpassingen in hun levensstijl. Uiteindelijk zijn de producten van Herbalife niet meer dan proteïne rijke producten. Op die manier passen ze in een eiwitrijk dieet alsook een koolhydraatarm dieet en kun je er dus in principe mee afvallen of spieren mee kweken.

Hoeveel kost Herbalife?

Voordat je de Herbalife producten kunt kopen, dien je eerst “member” te worden. Membership kost je ongeveer €50. Daar krijg je dan wel 1 Formule 1 voedingsshake voor. Maar voor andere producten zul je dus nog moeten bijbetalen. 


Conclusie

Hoewel de producten van Herbalife niet per se slecht zijn, is het geen aanrader. Zeker niet als je  wilt afvallen. Er zijn namelijk veel goedkopere en eenvoudigere manieren om af te vallen.

Bovendien is de manier waarop Herbalife haar producten verkoopt op z’n minst dubieus te noemen. Het piramidespel zorgt er voor dat topmensen binnen het bedrijf goed verdienen en ze maken daarbij gebruik van erg ingewikkelde marketing- en verkoopconstructies.

Irene


Ik ben Irene Smit, oprichtster van gezondeafslankpillen.nl
Zelf heb ik jarenlang geworsteld met mijn gewicht en talloze afslankpillen geprobeerd. Mijn ervaringen heb ik samengevoegd met de ervaringen van anderen om jouw keuze naar de beste (én gezonde) afslankpil dat écht werkt gemakkelijker te maken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}