.st0{fill:#FFFFFF;}

Apex TX5 Review & Ervaringen 

 Laatste update: 06/10/2022

Door  Irene

Een supplement voor gewichtsverlies waarbij in de advertenties geclaimed wordt dat het je ondersteunt gewicht te verliezen door je metabolisme te versnellen. Als je een trage stofwisseling (metabolisme) hebt, zou Apex-TX5 kunnen zijn wat je nodig hebt om je te helpen met je vetverbrandingsproces.

Samenvatting van onze ervaringen: APEX-TX5 kan z’n beloftes niet waar maken. De website ziet er wel professioneel uit en het product is niet duur. Maar helaas werkt het ook niet. Een betere keuze als vetverbrander is PhenQ.

Er zijn ook meerdere redenen waarom we APEX-TX5 niet kunnen aanraden. We raden echt aan om alternatieve producten te bekijken die wél echt werken.

Je kunt altijd onze lijst met beste afvalpillen bekijken om goede alternatieven te vinden.

In dit artikel bespreken we:

Wat is APEX-TX5?

APEX-TX5 is een dieetpil (voedingssupplement) vervaardigd en gedistribueerd door Intechra Health. Het is een Amerikaans bedrijf dat gevestigd is in de staat Washington.

Volgens de officiële website is Intechra Health een familiebedrijf dat sinds 2012 actief is in de supplementenindustrie.

Intechra Health lijkt een gerenommeerd bedrijf te zijn. Wel verschijnen pagina’s van mensen die slechte ervaringen met het bedrijf en hun klachten willen delen als je een beetje verder zoekt.

Naast APEX-TX5 produceert Intechra Health verschillende andere afvalsupplementen. Het heeft ook producten die gericht zijn op slaapverbetering en tegen vermoeidheid.

Net als twee van de andere afvalpillen van het bedrijf (Fenfast375 + Phenblue), lijkt APEX-TX5 op een manier op de markt te worden gebracht die de aandacht kan trekken van mensen die op zoek zijn naar betere alternatieven.

Adipex-P tabletten hebben kenmerkend uitziende blauwe vlekken. APEX-TX5 bootst dit tot op zekere hoogte na omdat het ook blauwe vlekjes heeft maar ook enkele rode.

Voordelen van APEX-TX5 bij gewichtsverlies

Intechra Health heeft zijn marketing claims de laatste jaren afgezwakt. Vroeger werden er grootse beweringen gedaan over een explosieve stofwisseling, het verbranden van hardnekkig buikvet, en gewichtsverlies tot 15 kilo per maand.

De huidige marketing claims zijn iets geloofwaardiger (maar daarom niet de waarheid):

  • Verbetert alertheid en focus
  • Helpt u bij uw vetverbranding
  • Biedt thermogene versterkers voor maximale verbranding tijdens het sporten
  • Verhoogt de energie en voorkomt urenlange vermoeidheid.

Hoe werkt APEX-TX5?

Net zoals veel andere dieetpillen die verkrijgbaar zijn zonder voorschrift, lijkt APEX-TX5 vooral een product te zijn dat werkt op basis van stimulerende middelen.

Stimulerende middelen zoals cafeïne en fenylethylamine helpen je gewicht te verliezen door je metabolisme te stimuleren. Ze verhogen ook de thermogenese. Thermogenese betekent dat het je lichaamstemperatuur doet stijgen waardoor je meer calorieën verbrandt.

Wanneer je metabolisme versnelt, verbrand je ook extra calorieën.

Lichamelijke activiteit verhoogt de stofwisseling door een grotere behoefte aan energie te veroorzaken. Daarom is lichaamsbeweging zo goed om je te helpen afvallen.

Stimulerende middelen hebben niet zo’n groot effect op de stofwisseling als lichaamsbeweging, maar ze kunnen wel zorgen voor een bescheiden verhoging van de energie-uitgaven tijdens het sporten. Ze kunnen dit ook doen terwijl je in rust bent.

Thermogenese is een biologisch proces. Het genereert warmte in het lichaam. Lichaamsbeweging verhoogt de thermogenese. Daarom maakt een goede training je warm en bezweet.

Warmte is energie. Wanneer de thermogenese toeneemt, verlies je extra calorieën aan de lucht om je heen. Als je een caloriearm dieet volgt, helpt het verhogen van de thermogenese je om extra gewicht te verliezen, maar lichaamsbeweging doet het beter.

Het verhogen van de stofwisseling en de thermogenese werkt echter alleen voor gewichtsverlies als je dieet voldoende caloriearm is. Dit zijn dus geen wondermiddelen om af te vallen.

Stimulerende middelen kunnen je helpen om een caloriearm dieet vol te houden door het hongergevoel te onderdrukken. Plantenextracten zoals glucomannan en nopal zijn echter krachtiger.

Stimulerende middelen gaan ook vermoeidheid tegen en kunnen je extra energie geven om te trainen. Stimulerende middelen ondersteunen gewichtsverlies op verschillende manieren. Maar ze houden ook een risico op bijwerkingen in en hoe meer stimulerende middelen er in zitten, hoe groter het risico.

Het andere probleem met stimulerende middelen is dat je lichaam zich aanpast aan hun aanwezigheid, waardoor ze minder effectief worden.

Dus, hoewel lage tot matige doses stimulerende middelen nuttig kunnen zijn, zijn andere natuurlijke alternatieven zoals capsicum en groene thee veiliger en bieden betere resultaten op de lange termijn.

Hoe APEX-TX5 gebruiken?

De aanbevolen dosering is twee tabletten, twee keer per dag, ingenomen met een glas water en wat voedsel.

Intechra Health benadrukt op verstandige wijze het belang van het gebruik van APEX-TX5 naast een caloriearm dieet en een bewegingsprogramma.

Het adviseert ook om ten minste vijf uur te laten tussen de tweede dosis en het naar bed gaan. De stimulerende middelen (zoals cafeïne) in APEX-TX5 kunnen namelijk je slaap verstoren.

APEX-TX5 Ingrediënten samenstelling

Elke (2-tablet) dosis levert 850 mg van het Apex-TX5 Complex. Het is een gepatenteerd mengsel.

Zoals gewoonlijk het geval is met gepatenteerde mengsels, vermeldt het supplement op de achterkant van de fles alleen de aanwezige ingrediënten, niet hoeveel er van in zit.

Het Apex-TX5 Complex bestaat uit niet nader genoemde hoeveelheden van de volgende vijf ingrediënten:

  • Acetyl-L-Carnitine HCI
  • Cafeïne
  • Beta Phenylethylamine HCI
  • L-Tyrosine
  • Theobromine

Wat doen de ingrediënten

Zoals je kunt zien, zijn twee van de ingrediënten “HCI.”

Wanneer je HCI naast een ingrediënt ziet staan, betekent dit dat het wordt geleverd als een hydrochloridezout. HCI is een van de meest gebruikte zouten voor het formuleren van medicatie. Dit type zout is populair omdat het lichaam het gemakkelijk opneemt.

Acetyl-L-Carnitine HCI

Acetyl-L-Carnitine (ALCAR) is een redelijk populair ingrediënt dat aanwezig is in veel sportsupplementen en sommige supplementen die erop gericht zijn mensen te helpen gewicht te verliezen.

De ingredienten informatie pagina op de Intechra Health website maakt verschillende claims voor ALCAR en onderbouwt deze met een link naar een studie.

De studie in kwestie ondersteunt de beweringen niet. Het laat alleen zien hoe het lichaam reageert op intraveneuze injecties van ALCAR in vergelijking met L-carnitine injecties.

Dit betekent niets. Vooral als men bedenkt dat de ALCAR in APEX-TX5 wordt toegediend via een pil, niet via een injectie. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2591464/)

Sommige onderzoeken suggereren echter dat orale doses ALCAR de cognitieve functie kunnen verbeteren en fysieke prestaties kunnen stimuleren.

In theorie zou ALCAR een nuttige toevoeging kunnen zijn, maar laten we niet vergeten dat Intechra Health niet onthult hoeveel elke dosis ervan bevat.

Cafeïne

Cafeïne is het meest gebruikte stimulerende middel ter wereld. Veel supplementen bevatten het en vermoeide personen kopen vaak cafeïne tabletten om hen te helpen tegen de slaap.

Maar hoewel cafeïne een goed ingrediënt is voor dieetpillen, dat goed kan werken naast andere ingrediënten, probeert Intechra Health het beter te laten lijken dan het is. Ze stellen dat het “bekend staat als een sterke vetverbrander en beschikt over intense eetlustremmende eigenschappen.”

Cafeïne is een goede vetverbrander, maar het effect op de eetlust is normaal gesproken vrij mild. Daarom combineren de beste dieetpillen het met krachtige hongeronderdrukkende middelen zoals glucomannan of nopal cactus extract.

Veel dieetpillen bevatten ongeveer 100 mg cafeïne per dosis. Dit is vergelijkbaar met de hoeveelheid cafeïne die je binnenkrijgt door het drinken van een kop koffie en uit onderzoek blijkt dat dit genoeg is om de stofwisseling en de thermogenese voldoende te stimuleren om een beter gewichtsverlies te ondersteunen.

Hogere doses kunnen ook gunstig zijn, maar dieetpillen bevatten zelden meer dan 150 mg per dosis.

Helaas weten we niet of APEX-TX5 een voldoende hoge dosis cafeïne bevat. We weten ook niet of de dosis te hoog is, maar we weten wel dat APEX-TX5 het aan andere stimulerende middelen koppelt. Hierdoor neemt de kans op bijwerkingen sterk toe.

Beta-fenylethylamine HCI

Beta-phenylethylamine (ß-phenylethylamine) is een van de verschillende namen die gebruikt worden voor fenylethylamine. Een kortere is PEP.

Fenylethylamine is een chemische stof die van nature in het lichaam voorkomt. Het komt ook voor in bepaalde schimmels en bacteriën en zelfs in chocoladerepen. Fenylethylamine is een stimulerend middel.

Fenylethylamine is een van de favoriete ingrediënten van APEX-TX5. Het bedrijf gebruikt het in verschillende supplementen. Misschien is het niet verrassend dat de pagina met ingrediënteninformatie op de website van het bedrijf zijn best doet om het beter te doen lijken dan het is.

De pagina bevat ook vier links naar studies.

Een van de links gaat naar een pagina die lijkt te zijn verwijderd, een is naar een studie over een heel ander ingrediënt (synefrine), en een andere leidt naar een studie uitgevoerd op een product genaamd Meltdown dat Phenylethylamine combineert met verschillende andere stimulerende middelen.

De vierde studie ondersteunt het gebruik van fenylethylamine als antidepressivum.

Echter, zoals je zult zien in de “bijwerkingen” sectie van deze review, kan het gebruik van fenylethylamine in supplementen worden gezien als een dubieuze praktijk.

L-Tyrosine

L-Tyrosine is een aminozuur dat in veel bodybuildingsupplementen en sommige dieetpillen voorkomt.

Naast het helpen opbouwen van spieren, produceert L-Tyrosine belangrijke neurotransmitters die nodig zijn voor een gezonde cognitieve functie en kan het helpen bij het reguleren van de stemming. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1863555/)

Theobromine

Theobromine is een alkaloïde uit cacao. Zoals cafeïne en Beta Phenylethylamine, is het een stimulerend middel.

Als het alleen werkt, is theobromine minder hard dan de meeste andere stimulerende middelen en veroorzaakt het niet zo snel bijwerkingen.

Helaas werkt het hier niet alleen.

Theobromine is ook de stof die verantwoordelijk is voor de stemmingsverbeterende eigenschappen van chocolade. Door de stemming te verbeteren, kan het bescherming bieden tegen troost-eten.

Het was misschien beter geweest om theobromine te gebruiken in plaats van een van de andere stimulerende middelen in plaats van ernaast.

APEX-TX5 Ervaringen van klanten

De klantenrecensies op de website van de fabrikant zijn zeer goed, maar het is onverstandig om te vertrouwen op commentaren die beschikbaar worden gesteld op zo’n bevooroordeelde bron en een disclaimer op hun website geeft toe dat sommige klanten werden gecompenseerd in ruil voor hun “onbevooroordeelde recensies”. Kunnen we dit dan echt nog onbevooroordeeld noemen als de klanten er wat voor terug kunnen krijgen?

De elders beschikbare feedback van klanten is gemengd. Sommige klanten zijn vol lof over APEX-TX5, anderen zeggen dat het niet werkt en/of bijwerkingen heeft.

Een paar positieve beoordelingen.

Ik voel me zo veel beter over mezelf. Ik ben in de eerste 3 weken 3,5 kg afgevallen en ik heb me nog nooit zo zelfverzekerd gevoeld.

Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om Apex-T5 te proberen! Ik gebruikte het drie keer per dag en zag een aantal geweldige resultaten, vooral in mijn buik. Na slechts een maand op dit product, ben ik meer dan 4,5 kg kwijt!

Nu, een paar beoordelingen van mensen die zeggen dat het product hen in de steek liet.

Sorry, nada … geen gewichtsverlies en €200 door de afvoer

Het spijt me te moeten zeggen, maar ik ben geen gewicht kwijtgeraakt tijdens het gebruik van APEX-T5. Het was een verspilling van tijd en geld.

Bekende Bijwerkingen & Andere Problemen

De aanwezigheid van Beta-Fenylethylamine HCl (PEA) in de formulering kan APEX-TX5 ongeschikt maken voor iedereen die een drugstest moet ondergaan.

Hoewel het lichaam het ingrediënt snel verbrandt, is er nog steeds een kans dat er genoeg aanwezig is in de urine om een vals-positief voor amfetamine (speed) te veroorzaken.

Volgens WebMD (betrouwbare bron) is Beta-Fenylethylamine HCI mogelijk onveilig voor de meeste mensen, wanneer het oraal wordt ingenomen.

Door de gelijkenis met amfetamine kan het vergelijkbare bijwerkingen veroorzaken.

Veel voorkomende bijwerkingen van amfetamine zijn angst, gejaagdheid en een hartkloppingen.

Sommige klantenrecensies maken melding van een hartkloppingen, maar hoofdpijn en misselijkheid lijken een vaker voorkomend probleem te zijn. Er zijn ook meldingen van kriebels, maar al deze bijwerkingen kunnen evenzeer te wijten zijn aan een te hoge dosis cafeïne.

Gezien de gezondheidsrisico’s van Beta-Fenylethylamine, is het het beste om een arts om advies te vragen voordat je APEX-TX5 gebruikt om “snel” gewichtsverlies te ondersteunen.

Waar te koop APEX-TX5

Als je nog steeds van plan bent om APEX-TX5 te kopen, dan doe je dat het best via de website van Intechra Health. Als de voorraad het toelaat, is het supplement soms beschikbaar via Bol, maar als je rechtstreeks bij de fabrikant koopt, krijg je meestal een betere prijs.

Op het moment van deze review kostte APEX-TX5 €37 per fles. Dat is heel redelijk omdat er 120 tabletten in zitten. Dat is genoeg voor 30 dagen ondersteuning bij het afvallen.

Als je een betere deal wilt, is het mogelijk om bescheiden besparingen te maken door grotere bestellingen te plaatsen.

Op het moment van deze beoordeling was de beste deal voor klanten die zes flessen APEX-TX5 kochten voor €199. Dat is een besparing van €3.83 per fles en, Intechra Health gooit er ook nog een vierde fles bij van het huis.

Garantie

Intechra Health biedt een 30-dagen geld-terug garantie. Dat is niet zo lang als de garantie die je krijgt als je een van de top afslankproducten koopt, maar het is beter dan niets.

Het is ook een grote verbetering. Intechra Health bood vroeger helemaal geen garantie.

Helaas gaat de garantie in op de dag dat je de pillen bestelt, niet op de dag dat je ze ontvangt. Dus, als de verzending traag is, zul je niet veel tijd hebben om te zien of APEX-TX5 doet wat je wilt dat het doet.

Om aanspraak te maken op de garantie, moet je contact opnemen met het bedrijf via e-mail en hen vertellen dat je een retourzending wilt doen.

APEX-TX5 Review Conclusie

APEX-TX5 is een goed gepresenteerd product dat op de markt wordt gebracht via een zeer professioneel ogende website. Het is ook redelijk goedkoop in aanschaf.

Helaas zijn er meer redenen om dit product te vermijden dan er zijn om het te kopen.

Supplementen voor gewichtsverlies die op stimulerende middelen werken, zijn vaak meer problemen dan ze waard zijn. Ze hebben meer kans op bijwerkingen dan de meeste alternatieve opties en hun vermogen om te werken vermindert na verloop van tijd.

Een van de beste dingen van APEX-TX5 is de geld-terug-garantie, maar veel klanten realiseren zich misschien niet dat hun evaluatieperiode van 30 dagen begint op de dag dat ze hun bestelling plaatsen.

Als zij denken dat zij 30 dagen hebben om het product te evalueren en dan proberen hun geld terug te krijgen, zullen zij te laat zijn. Als je besluit APEX-TX5 te proberen, maak deze fout dan niet.

Beter nog, ga met een van de top dieetpillen in plaats daarvan. Op die manier krijg je een langere garantie, zodat je genoeg tijd hebt om je resultaten te controleren. Dat kan bijvoorbeeld met de afslankpillen van PhenQ. Lees hier onze ervaringen met PhenQ.

Irene


Ik ben Irene Smit, oprichtster van gezondeafslankpillen.nl
Zelf heb ik jarenlang geworsteld met mijn gewicht en talloze afslankpillen geprobeerd. Mijn ervaringen heb ik samengevoegd met de ervaringen van anderen om jouw keuze naar de beste (én gezonde) afslankpil dat écht werkt gemakkelijker te maken.

Andere berichten:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}